Finn din lykkesten

Januar - Granat

Denne edelstensgruppen kommer i mange ulike farger, og den mest kjente er den dyp røde. Granat symboliserer trofasthet og viljestyrke. Den har også vært symbol for makt og lojalitet.

Februar - Amethyst

Amethyst er en kjent sten innen stengruppen kvarts. Fargen varierer fra lys lilla til mørk purpur. Stenen er en lykkesten for den elskende, men skal også beskytte mot overdreven kjærlighetsdyrkelse. Den symboliserer blant annet årvåkenhet og skarpsindighet.

Mars – Aquamarin

Denne stenen tilhører beryllfamilien. Selve navnet betyr havvann, og passer til dens farger, fra lys blå til sjøgrønn. De mest sjeldne stenene er sterk blå eller blågrønn. Dette er sjøfarernes lykkesten. Den sies også å ha evnen til å bevare ekteskapelig kjærlighet.

April – Diamant

Diamantens navn kommer fra det greske ‘Adamas’ som betyr ‘den uovervinnerlige’. Diamanten er det hardeste grunnstoffet vi kjenner, og er symbolet for renhet og uskyld. Den sies å ha evne til å stimulere kjærlighet.

Mai – Smaragd

Smaragden tilhører også beryllfamilien og er den mest verdifulle. Navnet betyr grønn stein. Fargen varierer fra blek grønn til gressgrønn. Stenen symboliserer visdom, hengivenhet og har blitt sett på som guddommelig.

Juni – Månesten og Perle

Månestenen er en gjennomsiktig sten innen feltspatgruppen. Den kommer i ulike farger, fra blålig til rød og grønn. Den har blitt sett på som en magisk sten, som med sin magnetisme kunne tiltrekke seg det gode og frastøte det onde.

Perlen er havets juvel og har lenge blitt verdsatt for sin eleganse. Det er mange legender om perlen, blant annet at den oppstod ved at en havfrue ble sviktet av en prins, og hennes tårer sank ned til havets bunn og skapte vakre perler.

Juli – Rubin

Rubinen tilhører mineralgruppen Korund. Den finnes i ulike fargenyanser, fra mørk rød til helt blek rød. Den symboliserer frihet og verdighet, og sies å kunne tenne kjærlighetens glød.

August – Perdiot

Peridot er av mineralet olivin, og har en olivengrønn farge. Den symboliserer glede, trofasthet og ro, og den skal kunne gi god søvn, og selvbeherskelse.

September – Safir

Safiren tilhører også korundgruppen, slik som rubinen. Den kommer i varianter av blå, og kornblomstblå er den mest verdifulle. Navnet betyr blå. Dette er troens sten og fremkaller trang til bønn, åndelig lys, fred og lykke.

Oktober – Opal

Opalen har et fantastisk fargespill og tilhører kvartsgruppen. Den kommer i mange ulike fargenyanser, fra rødoransje til grønn og blå. Den har blitt betraktet som en lykkesten, og brukt til helbredelse. Navnet betyr verdifull sten.

November – Topas

Topas kommer i flere farger, fra rosa til lysegrønn. Denne stenen representerer kjærlighet og troskap.

Desember – Turkis

Turkis kommer i farger fra himmelblå til blågrønn og eplegrønn. Navnet har den fått av fargen turkis. Denne stenen har representert rytternes lykke. Den symboliserer også seier.