Om Diàno

STOLTHET, KUNNSKAP OG ERFARING

Vi er en helt unik gullsmedbedrift, der håndverket settes i fokus. Menneskene bak er noen av de mest erfarne innen gullsmedfaget i Norge. Her settes kvalitet og norsk håndverk i fokus. Vi har en åpen butikk-og verkstedløsning, slik at kundene kan få omgående veiledning, eksperthjelp og vurdering av sine smykker. Vårt mål er å løfte frem håndverkerne.

Har du spørsmål om re-design av et gammelt smykke, utvidelse av en for liten ring eller ønsker deg noe helt nytt? Kom innom og opplev hvordan gullsmedene arbeider!

Diano er medlem av Norges Gullsmedforbund og ligger i gågata i Ski, Idrettsveien 3. Dørene åpnet i juni 2019.

HVA MØTER DEG HOS DIANO?

Hos oss møter du en meget dyktig betjening som bestreber seg på å gi deg som kunde en positiv opplevelse og den beste service. I det åpne lokalet finner du mange spennende smykker som du ikke finner andre steder, da vi er en selvstendig gullsmedbedrift. Vi har vår egen kolleksjon av både dame- og herresmykker, tilbyr second hand-smykker og kjente merkevarer.

VÅRE GULLSMEDER

Gullsmed Morten Støen

Morten har lang fartstid i gullsmedbransjen og brenner virkelig for håndverket. Han er lidenskapelig opptatt av å skape et tettere forhold mellom kunde og gullsmed.

Han ble uteksaminert fra gullsmedlinjen ved Elvebakken yrkesskole i 1974. Han startet et selvstendig verksted for Ski Gullsmedforretning i 1975. Etter 20 år åpnet han og kona Liv Galleri Gamle Ski – Støens gullsmedverksted i de gamle lokalene til Slakter Bob, i Idrettsveien i Ski. Så gikk turen videre til Storgata i Oslo, hvor de tok over gullsmed Martin Østby, som etterhvert ble Oslo Diamantsenter A/S.

Ettersom Diano nå har åpnet sin virksomhet i de gamle lokalene til Ski Gullsmedforretning – som Morten var en del av i 20 år – er ringen endelig sluttet.

Gullsmed JONNY Petersheim

Johnny er en kreativ gullsmed som er engasjert i sitt fag. Han liker spesielt godt spesialoppdrag der han kan slippe kreativiteten løs og lage sine egne, unike smykker. Han er utdannet gullsmed og har gravering som eget fag i tillegg. Han kan blant annet påføre karveskurdmønster i ulike metaller. Karveskurd er vanligvis et mønster som brukes på treverk.

Jonny startet sin karriere på arbeidsbenken til farfar. Han tok svennebrev i 2011 hos Olav Petersheim Gullsmedverksted. Han er tredje generasjons gullsmed og har jobbet i familiebedriften i 10 år før han startet hos Diano.

Gullsmed og diamantfatter Morten Skjeggve Sundt Øie

Morten er edelstensfatter og gullsmed. En edelstensfatter setter diamanter og stener i smykker. Han er en av få som har denne kompetansen i Norge. Han liker å utføre håndverket i møte med kunden. Derfor er det perfekt at alle gullsmedene hos Diano har sine arbeidsbenker i et åpent landskap.

Morten var nyutdannet i 2000 da han gikk ut fra Plusskolen i Fredrikstad. Deretter studerte han edelstensfatting i Tyskland. Han har jobbet 16 år som gullsmed og juvelfatter for Mestergull før han startet hos Diano og er femte generasjons gullsmed.

Lars Marius Larsen – LAMAR Design

I tillegg til de tre gullsmedene som jobber i Diano, har også Lars Marius sitt arbeidssted her.  Han jobber som selvstendig gullsmed, og designer og lager sine egne smykker. Hans design er røft og moderne, og har blitt brukt av en rekke kjente ansikter. Han har blant annet laget smykker for metallbandene Satyricon og Dimmu Borgir, Morten Harket og Justin Bieber. Du kan finne han på sosiale medier: Facebook og Instagram.

Lars Marius er utdannet gullsmed fra 1999 og har to år fra Institutt for Edelmetall i København.